Odata cu dezvoltarea pietei de smartphone-uri si cresterea in popularitate a unor anumite branduri, ajungand ca acestea sa vanda zeci de milioane de unitati dintr-un singur model, au inceput sa apara din ce in ce mai multe replici ale acestor telefoane. In plus, aceste replici au inceput sa devina din ce in ce mai bune si mai greu de diferentiat.
Desi, atunci cand le compari fata in fata poate fi usor de vazut care e orginal sau nu, este util sa stim o metoda de a face diferenta intre o replica si original atunci cand nu avem cu ce compara si, de preferabil, sa fie o metoda cat mai simpla.
Android
Pentru Android avem CPU-Z, o aplicatie care afiseaza toate componentele telefonului, de la procesor, cu toate detaliile lui, pana la senzori si ce valori au in momentul respectiv, fiind astfel ideala pentru a depista orice neregula. Asadar, o simpla comparatie intre specificatiile telefonului(pe care le puteti gasi cel mai sigur pe GSMArena) si ceea ce spune CPU-Z va arata daca telefonul este o replica sau nu.
iOS
Pentru iPhone este mai simplu, deoarece toate replicile de iPhone ruleaza Android modificat sa arate ca iOS, insa modificarile sunt limitate la interfata Android, aplicatiile neputand fi schimbate. Deci, tot ce trebuie facut este sa intri in Safari, iar daca acesta arata ca browser-ul din Android atunci este clar o replica.
In concluzie, daca vreti sa cumparati un telefon si vreti sa fiti siguri ca totul este in regula, puteti folosi una din metodele de mai sus pentru a verfica smartphone-ul.
Nu uitati sa dati like paginii de facebook OverWrite pentru a fi la curent cu ultimele noutati.